Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 09. 30. 23:59 

IInformatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület előreláthatólag 2020. augusztus folyamán, a „Támogatási idő lekérdezése” felület pedig tervezetten 2020. szeptemberben lesz újra aktív. Bővebb információ itt olvasható.

MORZSÁK

TARTALOM:Kerékpározás

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


A kikapcsolódásnak ez a formája most kezd népszerűvé válni Magyarországon. Egyre többen kerékpároznak, választják a kerékpáros sportokat, fokozatosan épül ki a kerékpárutak hálózata. Budapesten ma már több mint 100 km-es a kerékpárút-hálózat, az elképzelések szerint 2010-ig további 200 km készül majd el

Kerékpárutak

Jelenleg számos kiépített út, földút és kerékpárbarát út szövi át Magyarországot, melyek számtalan biciklitúrára adnak lehetőséget. Jelenleg kettő EuroVelo útvonal található az országban, ezek a 6-os és 11-es számúak. A 6-os számú a Duna mentén, a 11-es a Tisza mentén halad.

További információ:

Kerékpárral Közlekedők Országos Szövetsége
1119 Budapest, Hadak útja 64/A. Tel: 30/ 9229-052 Fax: (36-1) 206-6223 6223
E-mail: bringaklub@kerosz.hu

Információk versenyekről, kiállításokról, szervezetekről:

Kerékpáros Információs Centrum
Magyar Természetbarát Szövetség
Magyar Mountain Bike Szövetség hivatalos honlapja
Kerékpárutak a Hanságban
Kerékpártúrák Győrtől délre és keletre

Kerékpár szállítása közlekedési eszközökön

Vasúton

Belföldön viteldíj ellenében szállíthatók a piktogrammal megjelölt személykocsik előterében, illetve poggyászterében, vagy ha ilyen nincs, a vonat első és utolsó 2. osztályú kocsijának előterében. A menetrendben kerékpár-piktogrammal jelölt vonatokhoz tartozó szállítókocsiban akár 58 bicikli is elfér. A csoportos szállítási igényt azonban legkésőbb egy héttel az indulás előtt be kell jelenteni.

Budapest környéki vasútállomások listája, ahol kerékpárral fel lehet szállni:

Budapest-Hegyeshalom vonalon: Bp. Keleti pu., Bp. Ferencváros, Bp. Kelenföld, Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy, Herceghalom.

Budapest-Székesfehérvár vonalon: Bp. Déli pu., Bp. Kelenföld, Nagytétény, Nagytétény-Érdliget, Érd alső, Tárnok.

Budapest-Szob-Stúrovo vonalon: Bp. Nyugati pu., Istvántelek, Rákospalota-Újpest, Dunakeszi alsó, Dunakeszi, Dunakeszi-Gyártelep, Alsógöd, Göd, Felsőgöd, Sződ-Sződliget, Vác-Alsóváros, Vác, Verőce, Kismaros, Nagymaros-Visegrád, Nagymaros, Dömösi átkelés, Zebegény, Szob alsó, Szob.

Budapest-Vác-vonalon: Bp. Nyugati pu., Istvántelek, Rákospalota-Újpest, Fótújfalu, Erdőkertes, Rudnaykert, Váchartyán, Vác-Alsóváros, Vác.

Budapest-Hatvan vonalon: Bp. Keleti pu., Rákosliget, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoscsaba, Pécel, Isaszeg, Gödöllő-Állami telepek, Máriabesnyő, Hévízgyörk, Galgahévíz.

Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon: Bp. Nyugati pu., Bp. Zugló, Kőbánya alsó, Kőbánya-Kispest, Vecsés-Kerekalja, Péteri, Albertirsa, Ceglédbercel, Ceglédbercel-Cserő, Budai út, Cegléd.

Budapest-Kunszentmiklós-Tas-Kelebia vonalon: Bp. Józsefváros, Bp. Ferencváros, Pesterzsébet, Dunaharaszti, Dunavarsány.

HÉV-vel

A kijelölt HÉV-vonalakon a piktogrammal megjelölt kocsikban szállíthatók kerékpárok. A kerékpár szállításához 1 db vonaljegy érvényesítése szükséges (a jegy csak Budapest közigazgatási határáig érvényes, további utazáshoz pótjegy váltása szükséges).

Hajón

A távolsági járatokra kerékpárdíj fizetése ellenében kerékpárral is fel lehet szállni. Távolsági autóbuszokon kerékpárral nem lehet utazni.

Bővebb információ: www.itthon.hu/aktivturizmus/kerekparosturizmus

(Forrás: Magyar Turizmus Zrt.)

Ugrás vissza Ugrás vissza...