Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vegyes disznótoros

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hozzávalók:
10 db sült májas hurka
10 db sült véres hurka
10 db sült kolbász
10 db natúr borda
A disznótorost a hurkákból és a kolbászból - ferdén szeletelve - vegyesen, adagonként egy-egy natúr bordával, hagymás tört burgonyával és párolt káposztával, forrón tálaljuk. Külön vegyes savanyúságot kínálunk.
 
A májas hurka elkészítése
  1. A jól megmosott sertéstüdőt sós vízben puhára főzzük.
  2. A kihűlt tüdőt a májjal együtt ledaráljuk. A tisztított, finomra vöröshagymát zsírban lepirítjuk, és a darált májhoz adjuk.
  3. A rizst a tüdő levében nem túl puhára főzzük, kihűtjük, és szintén a májhoz keverjük. Az egészet őrölt borssal, majoránnával, pirospaprikával fűszerezzük és sózzuk.
  4. Az egészet egy kevés abáló lével jól összegyúrjuk, majd hurkatöltővel tiszta bélbe töltjük, végeiket hurkapálcikával lezárjuk. A hurkát megabáljuk, vízzel leöblítjük és lehűtjük.
  5. Felhasználás előtt a hurkát tepsibe rakjuk, és nem túl forró sütőben ropogósra sütjük.
  6. A májas hurkát darabolva, általában hagymás tört burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.
Hozzávalók:
700 g sertéstüdő
100 g vöröshagyma
80 g zsír
200 g rizs
5 g őrölt bors
300 g sertésmáj
2 g majoránna
3 g pirospaprika
30 g só
kb. 1.2 m bél
 
A véres hurka elkészítése
  1. A sertéstarját és a tokaszalonnát puhára főzzük, kihűtjük, majd a tarját ledaráljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a vért.
  2. A tisztított, finomra vöröshagymát zsírban lepirítjuk, és a húshoz adjuk.
  3. A kis kockákra vágott zsemlét sütőben megpirítjuk, és a húshoz keverjük. Őrölt borssal, és szegfűborssal fűszerezzük, sózzuk és - ha szükséges egy kevés abáló levet öntünk hozzá - az egészet jól összegyúrjuk.
  4. Töltése, abálása, sütése és tálalása megegyezik a májas hurkáéval.
Hozzávalók:
600 g sertéstarja
150 g tokaszalonna
1 l sertésvér
100 g vöröshagyma
100 g zsír
3 zsemle
5 g őrölt bors
2 g szegfűbors
30 g só
kb. 1.2 m bél
 
A házi sült kolbász elkészítés
  1. A vegyes sertéshúst közepes finomságúra ledaráljuk. Megsózzuk, őrölt borssal, pirospaprikával és reszelt vagy finomra vágott fokhagymával, illetve langyos vízben áztatott reszelt fokhagyma levével fűszerezzük, és az egészet jól összegyúrjuk.
  2. Ha kemény egy kevés langyos vizet öntünk hozzá, ismét összekeverjük, majd kolbásztöltővel tisztított bélbe töltjük.
  3. A 25-30 cm-es darabokra kialakított kolbász végeinél a belet csomóra kötjük, majd hevített zsírral leöntve, sütőben pirosra sütjük. Tálalása megegyezik a májas hurkánál leírtakkal.
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
40 g só
5 g őrölt bors
2 g pirospaprika
20 g fokhagyma
80 g zsír
kb. 1.6 m vékonybél
Ugrás vissza Ugrás vissza...