Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal

Kezdete: 2020. 04. 14. 00:00. Vége: 2020. 09. 30. 23:59 

IInformatikai fejlesztés miatt a Felsőoktatási Információs Rendszer szolgáltatásai (az „Adatkeresés” és a „Támogatási idő lekérdezése”) átmenetileg nem lesznek elérhetők. Az „Adatkeresés” felület előreláthatólag 2020. augusztus folyamán, a „Támogatási idő lekérdezése” felület pedig tervezetten 2020. szeptemberben lesz újra aktív. Bővebb információ itt olvasható.

MORZSÁK

TARTALOM:Csirkepörkölt

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 
Elkészítés:
  1. A megtisztított, megmosott csirkét részeire szedjük
  2. A hagymát apróra vágjuk és a zsírban vagy olajban megfonnyasztjuk. Mielőtt megpirul fűszerezzük pirospaprikával, beletesszük a csirkét, egy kevés vizet öntünk rá és jól összekeverjük.
  3. Kis ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt paprikát és a meghámozott, kis darabokra vágott paradicsomot. Ismét elkeverjük és megsózzuk.
  4. Fedő alatt pároljuk, időként kevés vízzel meglocsoljuk.
  5. Ha a hús megpuhult, tejföllel és paprikával díszítve, galuskával és savanyú uborkával tálaljuk

Csirkepaprikás

 
 
Megjegyzések:
  1. Ha nincs friss paprika vagy paradicsom, előkészített lecsóval is főzhetjük
  2. Amikor a hús puhulni kezd, óvatosan kavarjuk, hogy ne essenek szét a darabok
  3. A csirkepaprikás hasonlóan készül, a megpuhult húshoz egy kanál liszttel elkevert 1 dl tejfölt adunk és felforraljuk.
Hozzávalók
1 kg csirke
5 dkg zsír (vagy olaj)
1 db vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
só, bors, pirospaprika
díszítéshez: paprika, tejföl
Ugrás vissza Ugrás vissza...